Téma dnešního vaření bylo "Rychlé pohoštění a zdobení pokrmů před podáváním".
Každý to zná. Přijde nečekaná návštěva nebo narychlo chystáte pohoštění pro přátele a doma máte jen omezené množství surovin. Jak tedy připravit pohoštění pro návštěvy ve stylu „co dům dal“. Chlebíčky, jednohubky, obložené mísy, jejich nazdobení pro dospělé i děti. Zdobení snídaní a svačin pro děti, zapojení dětí do přípravy.
Vendy dokáže ze základních surovin vykouzlit mnoho různých variant občerstvení, ze kterého mají radost nejen děti, jako například lodičky, plněná rajčátka s pokličkou, jednohubky s mozzarellou, autíčka z jablíček a hroznového vína, jednohubky s kytičkou nebo jednohubky jako myšky.
Vendy při přípravě použila i luxusní domácí pesto z medvědího česneku, které najdete v její kuchařce.
Vendula Špetlíková, blogerka a autorka kuchařky Vaříme s Vendy, připravuje recepty z kvalitních a u nás dostupných surovin. Soustředí se na jednoduchost, rychlost, kreativitu a inspiraci. Důležité jsou pro ni suroviny, ze kterých lze připravovat více jídel. Její kuchařka obsahuje přes 430 receptů a inspiraci v ní najde každý.