Včera jsem navštívila Mlýn Havlíčkův Brod, protože jejich mouku používám, a tento mlýn se nyní stal i mým partnerem.
Začátky existence mlýna v Havlíčkově Brodě se řádově odhadují dokonce až na 200-300 let zpět. Z modernější historie mlýna se uvádí rok založení mezi lety 1750 a 1753. Dle zachovaných dokladů byl mlýn v roce 1873 přebudován z vodního na parní a rozšířen.
Musím říci, že všichni lidé ve mlýně jsou nejen příjemní, ale také úžasní profesionálové. Samotný ředitel a majitel mlýna pan Valenta je navíc vynikající společník, historik a člověk s velkým přehledem.
Díky jeho dovolení a exkurzi s pravou rukou pana ředitele, vedoucím výroby, jsem měla možnost celý mlýn projít a udělat spoustu fotek. Nyní pro vás odtud ještě připravuji fotoreportáž pod názvem „Jak se dělá kvalitní mouka“, protože ta havlíčkobrodská patří u nás k těm nejlepším.