Blog

Previous Next

Úspěšný Press Trip do firmy Natura - Valdemara Grešíka

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Česká výrobní firma Valdemar Grešík - Natura má co nabídnout a je ozdobou svého regionu.

Když mluvím o českých výrobních firmách, které mají hodnotu přesahující svůj region, a zároveň říkám, jak si vážím a obdivuji české výrobní firmy, mám na mysli přesně tuhle firmu, kterou si zamilujete po první návštěvě.

V rámci Press Tripu pro novináře, a v tomto případě i pro jednu blogerku, jsem měla možnost navštívit jednu firmu v ústeckém kraji, přímo v Děčíně - Valdemar Grešík - Natura.

Firmu založil pan Valdemar Grešík v roce 1990 a dnes patří mezi přední české výrobce bylinných a ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin a potravinových doplňků. Kromě toho distribuuje široký sortiment domácích i zahraničních výrobků se zaměřením na čaje, čajové příslušenství, preparáty z bylin a další sortiment určený pro lékárny a bylinkářství.

Výrobní areál výrobce sídlí v příjemném prostředí na konci města, mezi skalami u lesa. Prostředí firmy je čisté, udržované a je vidět, že na vzhled a příjemné pracovní prostředí klade pan majitel velký důraz. Uvědomuje si, že jde také o to, aby se zaměstnanci v práci cítili dobře a spokojeně. Což dotváří i produkty, které vyrábí.

Procházeli jsme všemi provozy a každý z nich pojila jiná vůně, jiné suroviny. Prošli jsme výrobou bylinných čajů, kde na mě dýchla vůně heřmánku. V další místnosti vás ovane vůně léčivých směsí s trochou máty. Když se zeptáte zaměstnanců, které míjíte u strojů, jak se jim práce líbí, všichni shodně říkají, že jsou ve firmě deset i dvacet let, a to prý mluví za vše.

Vtipná byla příhoda paní provozní, která říkala, že v kraji je již každý pozná právě podle vůně. Když šla prý s dcerou ve městě, doběhla je jedna paní a ptala se: Vy pracujete u Grešíka, že? Že tak krásně voníte na dálku:)

Díky této úžasné exkursi jsem měla možnost podívat se i do provozu křížal, kde se zrovna zpracovávaly jablka. Zajímavý byl provoz likérů, bylinných a ovocných šťáv, alkoholických nápojů a džemů. Všude na vás dýchá vůně čerstvých bylin, ovoce, usměvavých spokojených zaměstnanců a samotný přístup pana majitele, který nás osobně provázel.

Samozřejmě nechyběly ochutnávky, které jsou nejlepší reklamou, protože ta chuť vás pohltí a nadchne.

Je radost a hrdost na českou výrobu tak ojedinělá? Ne, máme pořád ještě být na co hrdí. Na majitele, kteří mají vizi, zodpovědnost a pracovitost a dokážou obětovat svůj čas a schopnosti na budování něčeho, co je samotné přesahuje. Važme si firem, které nemyslí jen na zisk, ale vytvářejí etické, kulturní a výrobní hodnoty tam, kde se něco vyrábí, něco vzniká s láskou, pokorou a s ohledem na zákazníka a jeho zdraví.

Není prostor vypsat všechny plusy, které mě v této firmě nadchly a okouzlily, o firmě a jejích výrobcích si můžete přečíst i na jejich stránkách: http://www.gresik.cz, ale byla bych ráda, abych vám mohla představit více takových firem, které nestojí jen na nadnárodních korporacích s majiteli beze jména a bez zaměstnanců, které nikdy nepotkáte. Protože hodnota je podle mě v tom, když dokážete vybudovat něco, co zaměstnává místní občany, co dává smysl a má obrovský potenciál vydržet i do budoucna.

Děkuji za tuto příležitost a věřte, že jsem nyní již váš věrný zákazník! Vaše Vendy.

 

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková